HBM lanceert modules voor realtime data-acquisitie

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM) heeft drie modulair opgebouwde data-acquisitie- en meetsystemen op de markt gebracht. De QuantumX-modules zijn uitgebreid met de MX410, een universele meetversterker, en de MX460, een frequentiemeetversterker. Het derde nieuwe systeem is de CX27-gateway voor realtime data-acquisitie via Ethercat.

De MX410 is een hoogdynamische universele meetversterker met vier kanalen die geschikt is voor een groot aantal verschillende typen opnemers. Een meetfrequentie tot 96 kHz per kanaal maakt de acquisitie van hoogfrequente meetsignalen en grote hoeveelheden data mogelijk. De module is geschikt voor rekstroken in halve of volle brugcircuits, inductieve halve of volle bruggen, piëzo-elektrische sensoren en analoge voltagesignalen (±10 V). Er is een Ethernet TCP/IP-interface beschikbaar voor gegevensuitwisseling met pc‘s. De meetversterker is bijvoorbeeld toepasbaar in testbanken voor het meten van dynamische krachtveranderingen in kleppen van injectiemotoren. Het QuantumX-systeem is ook geschikt voor dynamische functie- en motortestbanken, mechanische duurtests, temperatuurtests, langdurige monitoring van componenten in de buitenlucht of gewoonweg als een compacte, industriële meetoplossing in laboratoria.

De MX460 kan overweg met vier frequentiesignalen met aftastsnelheden tot 96 duizend signalen per seconde en een bandbreedte tot 38 kHz. De module is bedoeld voor het meten van koppels, die afkomstig zijn van koppelmeetopnemers, PWM-signalen en toerentallen. Hij meet digitale signalen met een precisie tot 1 MHz. Typische toepassingen zijn het uitlezen van nokkenassignalen en de hoeksynchrone acquisitie en weergave van hoogdynamische toestandsveranderingen in fysische grootheden.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.