HBM komt met complete pakketten voor productiemonitoring

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM) levert sinds kort een serie complete en aantrekkelijk geprijsde pakketten voor industriële procescontrole (IPC). De pakketten bestaan – afhankelijk van de toepassing – uit bijvoorbeeld sensoren, bekabeling, meetversterkers voor de monitoring van meetwaarden, controllers met beoordelingsalgoritmes en software voor zowel de installateur als de operator.

De nieuwe pakketten zijn bruikbaar voor verschillende toepassingen. Het digitale pakket voor kracht/verplaatsing kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de monitoring van press-fit- of fittingprocessen efficiënt in te richten. De WX-verplaatsingsopnemer en de U9/C9-krachtopnemer gebruikt dit pakket als sensoren. Hun signalen worden verzameld door de MP85A (DP)-procescontroller en meteen geëvalueerd. De beoordelingsalgoritmes van de procescontroller bepalen of de waarden tijdens het press-fit-proces binnen de vastgestelde toleranties blijven.

De procescontroller kan met behulp van een veldbusinterface zoals Can, Fast Ethernet of Profibus ook naadloos worden geïntegreerd met de controllers van een productiesysteem. In het pakket zit ook de Fastpress-softwaresuite, die een link heeft voor modern kwaliteitsdatamanagement.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen