Hauzer lanceert flexibel inline productieplatform voor coatings

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Onlangs demonstreerde Hauzer Techno Coating de Metalliner, een inline coatinginstallatie die kan worden geïntegreerd in een fabriek met volledig geautomatiseerde productielijnen. Het machineontwerp maakt het mogelijk om verschillende plasmacoatingtechnologieën tegelijk toe te passen. De modulaire opzet zorgt ervoor dat de productiviteit op een later tijdstip kan worden aangepast. Een gebruiker kan bijvoorbeeld starten met vijf proceskamers en groeien tot tien kamers wanneer hij de productie wil opschalen.

’Plasmacoatings kunnen functionaliteiten toevoegen aan veel verschillende producten, zoals hardheid, vermindering van slijtage en wrijving, corrosiebescherming en krasvastheid‘, aldus Hauzer-directeur Thomas Krug. ’Maar de prijs voor die coatings moet zo laag mogelijk zijn om de producten concurrerend te kunnen maken. Sinds 1983 heeft Hauzer ervaring opgedaan met het bouwen van robuuste, stabiele batchmachines voor massaproductie in onder meer de automobielmarkt. De stap naar een inline productieplatform voor het coaten van tweedimensionale en zelfs driedimensionale producten is dus een logische.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.