Hasseltse machinebouwer Visys in Amerikaanse handen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Key Technology en Visys hebben hun krachten gebundeld. Het Amerikaanse bedrijf betaalt naar verluid zo‘n 21 miljoen dollar voor Visys, een ontwikkelaar van optische sorteermachines voor voedselproducenten en afvalverwerkers. De Hasseltse machinebouwer wordt een dochteronderneming van Key. Visys-directeur Frank Zwerts krijgt een nieuwe rol als Key-president voor Europa, het Midden-Oosten, Afrika en India.

De assortimenten van Key en Visys vullen elkaar mooi aan. De Belgen zijn gespecialiseerd in sorteersystemen die via een goot of glijbaan worden gevoed. De Amerikanen maken vergelijkbare oplossingen die werken met een lopende band. Het in 2004 opgerichte Visys gebruikt geavanceerde lasertechnologie en hyperspectrale sorteermechanismen terwijl Key inzet op sorteren met een combinatie van camera en laser. De Hasseltse systemen vinden hun toepassing vooral in de markt voor voedselverwerking. Ze zijn geschikt voor bijvoorbeeld aardappelproducten, fruit, groentes, noten en zeevruchten. Met behulp van lasers en camera‘s identificeren de machines vreemde materialen en defecten, en halen die uit de productstroom. Met zijn hyperspectrale Bioprint-techniek is het ook mogelijk om te sorteren op basis van chemische samenstelling.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.