Hasselts ESI-CIT scoort order van 2,2 miljoen bij Xaar

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

ESI-CIT Group heeft een contract afgesloten met het Engelse Xaar voor de levering van een aantal machines voor de kwaliteitscontrole en microassemblage van industriële inkjetprintkoppen. Met de deal is een bedrag gemoeid van 2,2 miljoen euro. Het is de grootste order ooit voor het Hasseltse ingenieursbureau.

De perfecte kwaliteit van zijn printkoppen is essentieel in het businessmodel van Xaar. Iedere inktdruppel moet tot op de micrometer juist vallen. Om die kwaliteit te controleren, werkt het Britse bedrijf al jaren samen met ESI-CIT. Het onlangs afgesloten contract verbindt de twee partijen zeer nauw omdat de bestelde machines mee het hart uitmaken van de productie-uitbreiding van Xaars nieuwe printkop.

’Xaar is marktleider in het segment van industriële inkjetprintkoppen‘, zegt salesmanager Steven Dom van ESI-CIT. ’Sinds kort bieden we hun naast apparaten voor kwaliteitscontrole en kalibratie van hun eindproducten ook apparaten die de microassemblage van deze printkoppen voor hun rekening nemen. In een productieproces waar het eindproduct zeer nauwkeurig moet zijn, is het evident dat de assemblage ook een enorm precisiewerk is en dan past het in onze marktstrategie om niet alleen het meetgedeelte van zulke machines te gaan leveren maar ook alle onderdelen die voor de eigenlijke assemblage noodzakelijk zijn.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.