Harvard baseert microrobot op kakkerlakken

Jessica Vermeer
Leestijd: 1 minuut

De Harvard School of Engineering and Applied Sciences (SEAS) heeft een van de kleinste en behendigste robots tot nu toe ontwikkeld. Deze Hamr-Jr is een verkleinde versie van de op kakkerlakken geïnspireerde Harvard Ambulatory Microrobot. De microrobot werd vorige week gepresenteerd op de International Conference on Robotics and Automation (ICRA 2020).

De Hamr-Jr is iets groter dan een Amerikaanse cent en weegt 320 mg. De microrobot heeft vier poten, acht vrijheidsgraden en haalt een snelheid van meer dan dertien lichaamslengtes per seconde. Hoewel de Hamr-Jr half zo groot is als zijn voorganger, bleef de complexiteit van het ontwerp behouden. De microrobot kan rennen, springen, zware lasten dragen en een dubbeltje omdraaien.

De onderzoekers kopieerden het pop-up fabricageproces van de Hamr. Pc-mems (printed circuit microelectromechanical systems) is een fabricageproces waarbij de componenten van de robot in een 2d vel worden geëtst en als pop-up in de 3d structuur naar buiten komen. De onderzoekers hebben het 2d plaatontwerp van de Hamr gekrompen om een kleinere robot met dezelfde functionaliteiten te maken.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.