Hardt Hyperloop ontvangt miljoeneninvestering

Jessica Vermeer
Leestijd: 1 minuut

Hardt Hyperloop, de maker van Europa’s eerste volledig werkende hyperlooptestfaciliteit, heeft een investering van meerdere miljoenen binnengehaald. Deze investeringsronde wordt geleid door een internationaal bedrijfsconsortium onder leiding van het Nederlandse groene-energieconglomeraat Koolen Industries. Verder nemen het Duitse fonds Freigeist Capital, verschillende Nederlandse en Belgische investeerders, een voormalige Uber-ingenieur en bestaande investeerders deel. De Delftse startup heeft tot op heden meer dan tien miljoen euro opgehaald.

Met deze nieuwe investering kan Hardt zich klaarmaken voor de volgende stap: de realisatie van het European Hyperloop Center, een testfaciliteit van drie kilometer waarmee hyperlooptechnologie op hoge snelheden (meer dan 700 km/h) moet worden bewezen. Verder zal de investering het mogelijk maken om het team van de startup uit te breiden, kapitaalschieters aan te trekken voor toekomstige investeringsrondes en om met nog meer bedrijven optrekken in samenwerking met bestaande partners als EIT InnoEnergy, de Nederlandse Spoorwegen en Deutsche Bahn, Tata Steel, Royal IHC en Royal BAM Group.

‘Koolen Industries brengt strategische kennis in over het bouwen van een toonaangevend bedrijf in een nieuwe industrie’, aldus Hardt-ceo Tim Houter. Volgens Koolen-topman Kees Koolen past Hardt goed binnen de familie van schone energiebedrijven. ‘Met zijn unieke hyperloop-baanwisseltechnologie zal de manier waarop we reizen veranderen, net zoals Uber dat deed voor persoonlijke mobiliteit in steden.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.