Hansen ziet omzet en winst stevig groeien

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De crisis lijkt aan Hansen Transmissions voorbij te gaan. In het gebroken boekjaar 2009 dat eindigde op 31 maart kon de tandwielkastenbouwer een uitstekend rapport overleggen. De omzet steeg met 45 procent, van 421 miljoen naar 609 miljoen euro. Beide takken van het bedrijf presteerden goed. De opbrengsten van tandwielkasten voor windturbines stegen met 52 procent tot 515 miljoen euro. De omzet in industriële tandwielkasten steeg 15 procent naar 94 miljoen euro.

Ook de totale nettowinst maakte een sprong omhoog. In het boekjaar 2009 hield Hansen onder de streep 45 miljoen euro over. Dat is 44 procent meer dan de 31,3 miljoen uit 2008. Hansen heeft vertrouwen in de groeivooruitzichten van de windenergiemarkt op middellange en lange termijn. Voor het boekjaar 2010 verwacht het bedrijf uit Edegem slechts lage tot gematigde groei.

’Ondanks de economische onrust gedurende het jaar, heeft Hansen toch een aanzienlijke vooruitgang kunnen boeken‘, zegt CEO Ivan Brems. ’Met een omzetgroei van 52 procent in tandwielkasten voor windturbines hebben we beter gepresteerd dan de globale markt voor windenergie. Dit succes was te danken aan een sterk eerste operationeel jaar in de uitgebreide fabriek in Lommel. De levering van onze eerste tandwielkasten uit de nieuwe fabrieken in India en China vormt de basis voor Hansens sterke positie in deze groeiregio‘s.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.