Hansen Transmissions waarschuwt voor omzetdaling

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Tandwielkastenspecialist Hansen Transmissions heeft zijn omzetverwachting voor het boekjaar 2010 naar beneden bijgesteld. In plaats van een vlakke omzet, vreest het nu 15 procent te moeten inleveren in vergelijking met 2009. Door verder te bouwen op lopende kostenbesparingen hoopt het bedrijf uit Kontich de impact te beperken. Overigens is het voorzichtig optimistisch dat investeringen vanaf de tweede helft van dit jaar weer zullen aantrekken.

Hansen lijdt onder de onstabiele markt voor windturbines, maar het heeft er vertrouwen in dat het op de goede weg is. ’We blijven goed gepositioneerd met onze klanten en menen dat de problemen overwegend gerelateerd zijn aan de windmarkt als geheel. Ons vertrouwen in de vooruitzichten van de windindustrie op middellange en lange termijn blijft sterk‘, klinkt het vanuit Kontich.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.