Hansen ontvangt bod op divisie industriële tandwielkasten

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Sumitomo Heavy Industries heeft een bod van 75 miljoen euro uitgebracht op Hansen Industrial Transmissions (Hit). De top van moederbedrijf Hansen Transmissions heeft wel oren naar het Japanse voorstel. Het heeft al eerder te kennen gegeven zich volledig te willen focussen op hernieuwbare energie.

De omzet van Hansens industrietak zal dit jaar goed zijn voor 83 miljoen euro. Dat is 15,6 procent van de groepsomzet. De rest van de business haalt het bedrijf uit Kontich binnen via tandwielkasten voor windturbines. Volgens Hansen is de voorgestelde transactie ’een logische volgende stap waarbij Hansen Transmissions en Hit hun volle potentieel kunnen realiseren‘. Bovendien zegt het dat de bedrijven in grote mate complementair zijn, zowel qua producten als qua geografische positie.

De deal vereist wel dat Hansen zijn fabriek in Edegem herstructureert. Dat kan leiden tot een verlies van maximaal 125 arbeidsplaatsen. Als de verkoop doorgaat, wil Hansen de productie van tandwielkasten voor windenergie in Edegem geheel stopzetten en alle productie, assemblage en testactiviteite concentreren bij de vestigingen in Lommel, Coimbatore (India) en Tianjin (China), die volledig zijn gericht op windtechnologie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.