Hansen heeft matig kwartaal gedraaid

Leestijd: 1 minuut

Het derde kwartaal was een teleurstelling voor Hansen Transmissions. Het bedrijf zag zijn omzet dalen van 286 miljoen euro vorig jaar naar 239 miljoen dit jaar. Winstcijfers geeft Hansen alleen over de afgelopen zes maanden (de eerste helft van zijn boekjaar 2011). Tussen april en september moest de tandwielkastenspecialist een nettoverlies slikken van 9,98 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg het verlies 8,90 miljoen.

’De huidige marktomstandigheden in de windsector zijn uitdagend‘, weet Hansen-directeur Alex De Ryck. ’Met een beperkte groei in de Europese markten en een quasi stilstand in de VS is het duidelijk dat een duurzame verbetering in de bestellingen trager op gang komt dan eerder verwacht. Dit leidt tot verlaging van de verwachte opbrengsten voor het huidig boekjaar. De Chinese en Indische windmarkten kennen duidelijk betere groeicijfers. Als gevolg van de voorgestelde verkoop van onze activiteiten voor industriële tandwielkasten aan Sumitomo Heavy Industries zullen we voordeel halen uit de netto-opbrengst van de verkoop, uit een daling in onze op dit moment onderbezette productiecapaciteit en uit onze volledige focus op hernieuwbare energie. Ons vertrouwen in de fundamentele groei van de windindustrie op middellange en langere termijn blijft sterk.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.