Hans Verhagen verkoopt restant aandeel Prodrive en vertrekt uit rvc

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Prodrive-oprichter en ceo Pieter Janssen en HAL Investments nemen alle aandelen van medeoprichter Hans Verhagen over. Daarmee stijgt het belang van HAL in de Eindhovense technologiegroep van de 31,5 procent die het vorig jaar verwierf, naar 47,2 procent. De resterende aandelen zijn in handen van Janssen, het management en het personeel. Met de transactie vertrekt Verhagen ook uit de raad van commissarissen en neemt hij definitief afscheid van Prodrive.

Prodrive werd opgericht in 1993 en ontwerpt en produceert hoogtechnologische elektronica, software en mechatronische producten en systemen. Het bedrijf heeft vier speciale r&d-programma’s en drie sterk geautomatiseerde productielocaties en bezit dochterondernemingen in Nederland, de VS, China, Israël, Duitsland en Japan. Janssen, HAL en het management erkennen de bijdrage van Verhagen als medeoprichter en voormalig ceo en stellen dat ze vastbesloten doorgaan met investeren in de groei van het bedrijf.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.