Han gaat voor modelgebaseerd ontwikkelen in serieproducten

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

In oktober start de Hogeschool Arnhem Nijmegen (Han) een nieuw project op het gebied van modelgebaseerde ontwikkeling van regelsystemen. Het project draagt de naam Smartcode (series production oriented model based approach for real-time code). Het is een Raak-mkb-project waarbij de Han in communityvorm samenwerkt met een consortium van voornamelijk Nederlandse mkb’ers. Ook enkele grotere organisaties en buitenlandse bedrijven zijn partner in het project.

Met Smartcode bouwt de Han voort op de ontwikkelingen die momenteel lopen in het kader van het Fast & Curious-project. Waar dat eerste project zich richt op de prototypefase van productontwikkeling, zal Smartcode focussen op modelgebaseerde ontwikkeling van serieproducten.

In Smartcode worden de door de HAN ontwikkelde tools voor modelgebaseerde ontwikkeling verder geoptimaliseerd voor de ontwikkeling van certificeerbare producten. Het betreft de tools Hancoder (een bibliotheek van embedded targets voor codegeneratie vanuit Matlab/Simulink) en Hantune (een realtime dashboard op de gegenereerde code).

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.