Halfgeleiders, lcd’s en maskers gelijktijdig in dip

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Voor het eerst sinds 2001 gaan de apparatenmarkten voor halfgeleiders, lcd‘s en maskers op hetzelfde moment door een dal. 2009 is voor alle segmenten een slecht jaar. Dat voorspelt marktonderzoeker The Information Network. De markt voor halfgeleidermachines keldert dit jaar met 45,9 procent. Fabrikanten van lcd-apparatuur moeten rekening houden met een verlies van 23,4 procent. De fotomaskerspecialisten leveren een derde in.

’Diversificatie bij hightechmachinebouwers verlicht over het algemeen een dip in een van de segmenten‘, stelt Robert Castellano van The Information Network. ’Een terugval in de ene markt valt meestal niet samen met een depressie in een andere. Dat is een voordeel voor bedrijven die meerdere markten bedienen.‘ Dit jaar is, net als 2001, de uitzondering op de regel.

Overigens constateert het onderzoeksbureau wel een keerpunt. Op basis van zijn eigen indicatoren verwacht The Information Network dat de verkoop van halfgeleidermachines in oktober weer zal aantrekken.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.