Half miljoen voor Twentse vleeswarensnijder

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Braakhuis Borne Machine- en Apparatenbouw en TCPM Oost ontvangen een Europese bijdrage van bijna een half miljoen euro voor de ontwikkeling van een automatische vleeswarensnijder. De twee samenwerkende bedrijven krijgen de financiële ondersteuning van Efro (Europees Fonds Regionale Ontwikkeling), het rijk en de provincie Overijssel. Het geld zal worden gebruikt voor de verdere ontwikkeling van het apparaat en voor tests in een winkelomgeving.

Vleeswaren zijn voor elke supermarkt een probleem. Door de grote variatie in soorten en volumes nemen ze veel schapruimte in beslag. Het voorraadbeheer is bovendien ingewikkeld, omdat niet te voorspellen is hoeveel gewicht van welke soort de klant wil hebben. Een oplossing is de Quality Slicer, een volautomatische vleeswarensnijmachine waar de klant volledig zelfstandig zijn keuze naar soort, dikte en gewicht kan invoeren. De bestelling wordt vervolgens zichtbaar gesneden en verpakt.

Paul Braakhuis, directeur van Braakhuis Borne, verwacht de eerste prototype binnen een jaar klaar te kunnen hebben. Hoeveel de machine zal kosten en hoe groot de marktbehoefte is, is nog niet bekend. Braakhuis is er echter van overtuigd dat de Quality Slicer een goede investering is voor veel supermarkten. De machine moet zorgen voor minder afval, minder verpakkingsmateriaal en minder gas dat in de verpakking wordt geperst.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.