Half miljoen beschikbaar voor Zuid-Hollandse 5G-innovaties

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Vanaf deze week is er 500 duizend euro aan vouchers beschikbaar voor Zuid-Hollandse technologiebedrijven om hun 5G-innovaties in fieldlabs te testen. Bedrijven kunnen dus nu al experimenteren met technologie die pas over een paar jaar beschikbaar komt. Er zijn zeven fieldlabs met ieder een eigen focus, dus bedrijven kunnen testen in een voor hen relevante eindmarkt. Voor nieuwe toepassingen, zoals autonoom rijdende auto’s, kasrobots die zelf de rijpe vruchten plukken en specialisten die ambulancepersoneel op afstand begeleiden, is een betrouwbaar netwerk essentieel. 5G maakt dat mogelijk: er kunnen tot honderd keer meer verbindingen worden gemaakt, met een extreem hoge snelheid en betrouwbaarheid. Via de voucherregeling kunnen technologiebedrijven tussen de 10 en 50 duizend euro ontvangen om in deelnemende 5G-fieldlabs in Zuid-Holland te testen.

Veel grote bedrijven bereiden zich al voor op de komst van 5G, vaak samen met een van de aanbieders van 5G-infrastructuur. Voor het mkb is dit lastiger. Via de mkb-regeling ‘Do iot Vouchers voor 5G-innovatie’ in het Efro-programma ‘Kansen voor West’ wordt vanaf 10 mei 500 duizend euro extra beschikbaar gesteld voor Zuid-Hollandse innovatieprojecten.

De fieldlabs werken met de stand-alone 5G-infrastructuur van de TU Delft en worden actief gesteund door de provincie Zuid-Holland, Innovationquarter, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de Economic Board Zuid-Holland, KPN en T-Mobile. Zo’n vijftig mkb-bedrijven hebben al interesse getoond om van de regeling gebruik te maken.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.