Haakse tandwielkasten Poggi nu ook in rvs

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De 5000-serie is de generatie haakse tandwielkasten van Poggi Trasmissioni Meccaniche gemaakt uit rvs. De uitwendige afmetingen zijn uitwisselbaar met de aluminium varianten uit de 4000-serie. Bij alle overbrengingsverhoudingen zijn de behuizingen en de externe assen vervaardigd uit rvs AISI 316 dat beter bestand is tegen corrosie. De behuizing is ergonomisch ontworpen zodat kleine deeltjes en vloeistoffen zo weinig mogelijk op de behuizing zullen achterblijven. Het oppervlakte van de behuizing is elektrolytisch gepolijst, glas-gestraald en de assen zijn op nauwkeurige tolerantie geslepen. Poggi mikt met de 5000-serie onder meer op de textiel-, papier-, foto- en voedingsmiddelenindustrie, en de farmaceutische, maritieme en chemische markt.

De tandwielkasten zijn berekend op een ingaande snelheid van 1400 RPM. Standaard temperatuurbereik ligt tussen -18 en 80 graden Celsius. Door zorgvuldige montage en controle van de tandwielen worden ook bij hogere toerentallen geruisloze overbrengingen bereikt, zegt distributeur Technisch Bureau Hengelo. De tandwielkasten worden af fabriek van levenslange smeermiddelen voorzien, waardoor bijvullen of oliewissel niet van toepassing is.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen