H120-encoders Kübler kunnen tegen stootje

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Met de Sendix Heavy Duty H120 van Kübler lanceert Duranmatic nieuwe robuuste en nauwkeurige encoders in de Benelux. De encoders met de speciale HD-Safety-Lock-structuur zijn ontworpen voor nauwkeurige snelheid- en positiebepaling in de zware industrie. De H120 bestaat uit corrosiebestendige materialen, waaronder een zeewaterbestendige behuizing. Hij heeft een breed temperatuurbereik van -40 tot 100 graden Celsius, een hoge beschermingsgraad (IP 66 en IP 67), evenals een hoge schok- (2000 m/s², 6 ms) en trilweerstand (150 m/s², 10 tot 2000 Hz). Dit zorgt ervoor dat de werking van de encoders niet wordt beïnvloed door zware omgevingsomstandigheden.

De heavy duty holle as is robuust en heeft een geïntegreerde isolatie. Dankzij de flensverbinding van de behuizing is de schroefverbinding stabiel. Dit geldt ook voor de opbouw, aldus Duranmatic. Hier zorgen de robuuste en mechanisch vergrendelde lagers voor de gewenste sterkte. Door de afschermkap op de as en een hoogwaardige as- afdichting is de as beschermd tegen stof en vocht. Het geïntegreerde isolatielagerdesign is getest tot 2,5 kV. De metaal-op-metaalverbinding zorgt voor een slipvrije montage.

Kübler biedt drie installatieoplossingen. De eerste is een kegel-holle as met centrale bevestiging voor precieze, directe connectie met de applicatie-as. De tweede is een cilindrische blinde holle as met een doorsnede van 12 of 16 millimeter en met centrale bevestiging. De laatste optie is een holle as van 16 tot 28 mm in doorsnede.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen