Guido Dumarey treedt af als CEO Punch

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Wim Deblauwe is de nieuwe topman bij Punch International. De oud-CFO volgt Guido Dumarey op, die per direct aftreedt. Dumarey vertrekt niet met lege handen. Creacorp, waar hij hoofdaandeelhouder is, betaalt ongeveer 48 miljoen euro voor de automobielonderdelen BBS en Punch Metals. Dumarey blijft bestuursvoorzitter van de technologiegroep uit Sint-Martens-Latem.

Punch‘ Motive-divisie heeft zwaar te lijden onder de crisis. De zwakke resultaten wogen zwaar op die van de hele groep. Door deze overdracht wil Punch de groep opnieuw gezond maken. ’Met Punch Graphix, Punch Telematix en Punch Powertrain ligt de focus in de eerste plaats op technologie en recurrente inkomsten die de verdere uitbouw ervan kunnen ondersteunen‘, klinkt het vanuit Sint-Martens-Latem.

Dumarey stond twaalf jaar aan het hoofd van Punch. Sinds 1997 is het bedrijf flink veranderd. ’Dat Punch in de automobielsector is gestapt, heeft veel te maken met mijn persoonlijke belangstelling voor de sector‘, zegt Dumarey. ’Achteraf beschouwd, was de timing verkeerd, en dat de crisis de sector zo hard zou treffen, kon niemand voorzien. Ik wil echter mijn verantwoordelijkheid nemen voor die beslissing en de groep op die manier behoeden voor financiële problemen. Daarom worden BBS en Punch Metals overgedragen aan Creacorp, waarvan ikzelf de grootste aandeelhouder ben, en stap ik terug als CEO.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.