Guido Dumarey neemt Franse versnellingsbakkenfabriek over

Tom Cassauwers
18 oktober

Belgisch auto-ondernemer Guido Dumarey neemt de vestiging van ZF in het Franse Bouthéon over. Die fabriek maakt versnellingsbakken voor trucks en bussen. De overname is een volgende stap in Dumarey’s plan om in te zetten op waterstof.

De deal raakte voor het eerst bekend in het voorjaar. De overname gebeurt onder de naam Dumarey Group. Voordien stond de automotive-groep achter Guido Dumarey bekend als de Punch Group. Maar eind september kwam er een rebranding om verwarring met Punch Powertrain te voorkomen, een bedrijf dat Dumarey in 2010 verkocht. Met de aankoop wil de groep verder inzetten op door waterstof aangedreven voertuigen, waar Dumarey een sterke voorstander van is. ‘We willen een technologische shift maken door middelgrote commerciële voertuigen uit te rusten met waterstofmotoren’, stelt Dumarey over de overname.

De fabriek in Bouthéon stelt iets meer dan 300 werknemers tewerk.

Eerder dit jaar brak er nog onrust uit in de fabriek in Bouthéon nadat nieuws over de deal bekend raakte, met zelfs een staking tot gevolg. Dat conflict werd ontmijnd door een afscheidspremie van ZF en Dumarey. De fabriek zal ook tot 2027 blijven leveren aan ZF.

Dumarey, die bekendstaat als een flamboyante en soms controversiële ondernemer, nam in juni eveneens het Italiaanse Vitesco Technologies over.