Grote vervolgopdracht Smit in China

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Smit Thermal Solutions heeft een overeenkomst getekend met een Chinese klant voor de levering van vijftien tools voor de productie van CdTe-zonnecellen. Met de deal is een bedrag gemoeid van veertig miljoen euro. De apparatuur, inclusief vacuümdepositietools, moet eind volgend jaar worden afgeleverd. Smit heeft niet vrijgegeven welke Chinese partij de bestelling heeft gedaan, maar het gaat waarschijnlijk om het Chinese staatsbedrijf CTIEC waaraan het al eerder leverde.

De recente overeenkomst is het directe gevolg van de succesvolle ramp-up van de eerste productielijn bij dezelfde klant. ‘Thermische depositieprocessen zijn essentieel om concurrerend te blijven in de CdTe-markt’, aldus Smit-topman Wiro Zijlmans. ‘Om zelf ook competitief te blijven, gaan we een deel van de apparaten produceren in onze Chinese fabriek in Wuxi.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.