Grote busorder voor VDL uit Berlijn

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Berlijnse ov-maatschappij BVG heeft 236 bussen met lage instap besteld bij VDL Bus & Coach. De levering van deze Citea’s LLE vindt verspreid over de komende drie jaar plaats. Het is de grootste opdracht ooit voor VDL Bus & Coach Deutschland.

De afgelopen twee jaar onderwierp BVG twee Citea’s LLe-120 aan een intensieve praktijktest. Daaruit bleek dat de bussen tot 20 procent minder diesel verbruiken dan vergelijkbare voertuigen en per jaar zo’n 18 ton minder schadelijke stoffen uitstoten. Daarmee kregen de Duitsers bevestiging dat VDL met deze de lichtgewicht bussen inderdaad het brandstofverbruik kan verminderen en de emissie kan reduceren. De Citea voldeed daarmee aan de verwachtingen die aan voertuigen met hybridetechniek worden gesteld, zonder dat hogere kosten voor deze techniek en bijvoorbeeld voor werkplaatsen en infrastructuur moeten worden gemaakt.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.