Groningse wtb-ingenieurs studeren straks af in Drachten

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De Rijksuniversiteit Groningen start in het collegejaar 2019-2020 met een masteropleiding Mechanical Engineering. De afstudeertrack Smart Factories is ontwikkeld in samenwerking met het Innovatiecluster Drachten en de faculteit Rug/Campus Fryslân. De masterstudenten kunnen het tweede jaar van deze track in Drachten volgen. De Rijksuniversiteit, gemeente Smallingerland, provincie Fryslân en Innovatiecluster Drachten tekenen hiervoor vrijdagmiddag een overeenkomst. Dit gebeurt tijdens de viering van het vijfjarig jubileum van het hightech bedrijvencluster in Drachten.

De Rug timmert aan de weg op het gebied van bèta en techniek. De nieuwe masterstudie maakt deel uit van een breed pakket technische opleidingen dat de universiteit aanbiedt. Veel studenten weten dat niet, zegt bestuursvoorzitter Jouke de Vries, terwijl de universiteit decennia terug al de ingenieursgraad verleende. ‘Daar brengen we nu verandering in, mede dankzij de samenwerking met de bedrijven van Innovatiecluster Drachten.’

De masteropleiding Mechanical Engineering valt onder de Faculty of Science and Engineering en biedt de studierichtingen ‘Advanced instrumentation’ en ‘Smart factories’. Dat wordt in 2020 uitgebreid met de richtingen ‘Process design for energy systems’ en ‘Materials for mechanical engineering’. Studenten Smart factories volgen hun tweede studiejaar in de Hightech Innovatiehub in Drachten met colleges en onderzoek. ‘We leiden ze daar samen met de hightechbedrijven op om intelligente, samenhangende en op maat gemaakte productieprocessen te ontwerpen voor de fabriek van de toekomst’, aldus De Vries.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.