Groen en goedkoop

Egbert Stremmelaar is voorzitter van de Feda en BU Director bij Eriks Aandrijftechniek.

Leestijd: 3 minuten

In alle discussies die we met elkaar voeren over de crisis en het milieu zijn er een paar steekwoorden die steeds terugkomen: duurzaamheid, innovatie en samenwerking. Deze thema‘s worden op wereld-, Europees en landelijk niveau opgepakt. Ondernemers kunnen er vorm en inhoud aan geven.

Op grond van het MVO-principe (maatschappelijk verantwoord ondernemen) doen bedrijven er veel aan om de milieubelasting zo klein mogelijk te maken. Dit kan zijn door het gebruik van milieuvriendelijke materialen als grondstof in het proces zelf, het gebruik van milieuvriendelijkere machines en -materialen in de periferie van het proces en het verkleinen van de energiebehoefte.

Meestal leidt een lagere energierekening tot een hogere investering, maar een investering in ecodesign geldt tegenwoordig wel als meerwaarde. Een consequentie van deze ontwikkeling is dat OEM‘s en projectontwikkelaars nu ook het unique selling point ’laag energieverbruik‘ mee durven te verkopen. De traditionele ’laagste prijs‘ wordt hiermee niet altijd meer het belangrijkste verkoopargument en de total cost of ownership krijgt hiermee een juiste invulling.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen