Groeiend Applied blijft voorzichtig

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Applied Materials heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2015 (dat eindigde op 25 januari) een omzet geboekt van 2,36 miljard dollar. Dat is 4 procent meer dan het kwartaal ervoor en 8 procent meer dan een jaar eerder. De nettowinst liep met bijna veertig procent op tot 348 miljoen dollar.

‘Grote technologieveranderingen in halfgeleiders en displays creëren nieuwe groeikansen voor onze producten en diensten’, zegt Applied-topman Gary Dickerson. De geplande fusie met Tokyo Electron moet daar nog een schepje bovenop doen.

Ondanks de mooie cijfers is Applied voorzichtig. Voor het tweede kwartaal rekent ’s werelds grootste chipmachinebouwer op een omzet die vrijwel op hetzelfde niveau ligt als de afgelopen drie maanden. Meer dan een paar procent verbetering zit er niet in, is de verwachting.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.