Groei Brabantse techregio zwakt af in 2017

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Zuidoost-Brabant groeit volgend jaar met 1,8 procent, verwacht ING Economisch Bureau. Daarmee is de regio een van de snelst groeiende in Nederland, maar het betekent desalniettemin een stap terug ten opzichte van het lopende jaar. ING raamt de regionale groei in 2016 namelijk op 2,6 procent. De vertraging is grotendeels het gevolg van internationale onzekerheden, zoals de Brexit en verzwakte groei in China.

De bank stelt verder dat de innovatiekracht van Brabant de komende tien jaar op de proef gesteld gaat worden. De industrie zal zich belangrijke nieuwe technologieën eigen moeten maken, zoals big data, alternatieve energie en het iot. Met het oog op de arbeidsmarktontwikkelingen is niet dat eenvoudig. ‘Snelle economische veranderingen en de vergrijzing is het behouden en aantrekken van jongeren en kenniswerkers een absolute noodzaak’, aldus het rappport.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen