Green Team Twente schakelt op naar Formula Student-competitie

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Green Team Twente kondigde tijdens hun recente Design Reveal aan dat het gaat meedoen aan de Formula Student-competitie. Via deze competitie laat het team zien dat waterstof klaar is voor een volgende stap. Het gaat racen tegen elektrische en verbrandingsauto’s. In de competitie draait het niet alleen om efficiëntie, maar ook om snelheid en het businessplan achter het project. De topsnelheid van de nieuwe Twentse auto ligt rond de 100 km/u, een stuk hoger dan de voormalige 30 km/u. Dit was de afgelopen tien jaar de norm bij de Shell Eco Marathon waaraan Green Team Twente doorgaans meedeed. Door de stap naar meer vermogen wordt het team uitgedaagd om de grenzen van de huidige innovaties te verleggen. Daarnaast hoopt Green Team Twente een breder publiek over de mogelijkheden van waterstof in de mobiliteitssector enthousiasmeren.

Op dit moment bestaat er nog geen waterstofklasse in de Formula Student-competitie, de auto’s rijden op benzine of op elektriciteit uit een accu. Tijd voor verandering vindt het studententeam. In samenwerking met de organisaties van de competitie is het team bezig om een nieuwe klasse voor waterstofauto’s mogelijk te maken. ‘Met de stap naar de Formula Student-competitie hopen we dat de buitenwereld ziet dat waterstof klaar is voor de toekomst; een duurzame toekomst’, zegt teammanager Wouter Groote Veldman.

De stap naar een hoger vermogen zorgt ervoor dat de meeste componenten uit de oude auto niet meer bruikbaar zijn. Deze oude auto’s deden namelijk mee aan de tragere Shell Eco Marathon-competitie. Met de overstap naar de Formula Student-competitie komt het team voor verschillende nieuwe uitdagingen te staan, zoals omgang met een hoogspanningssysteem. ‘We hebben verschillende wijzigingen in onze manier van werken moeten doorvoeren. Zo hebben we een groter team van 28 man en hebben we nieuwe specialisaties zoals het ontwerp van een koelingssysteem’, aldus Groote Veldman.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.