Gravograph lanceert hoogvermogen spindel

Paul van Gerven
Leestijd: 2 minuten

Gravograph introduceert als optie voor haar frees-graveermachines een hoogvermogen spindel die hoge toerentallen aankan. Dat maakt massaproductie met deze technologie mogelijk, dankzij de aanzienlijke reductie van de productiecyclustijd. Er zijn vermogens beschikbaar van 150 tot 1000 watt met rotatiesnelheden tot 60.000 rpm, die geschikt zijn voor diverse toepassingen, zoals het snijden van 3D-markeringen in metaal. Gravograph biedt, in tegenstelling tot andere op de markt verkrijgbare modellen, een geheel geïntegreerde oplossing.

Voor toepassingen als 3D-markering van zeer harde metalen, werden graveer- of freesmachines tot nu toe beperkt door de kracht en de rotatiefrequentie van de spindel. Integratie van hoog-prestatiespindels met hoge toerentallen vermindert de cyclustijd aanzienlijk. Deze reductie is voornamelijk te danken aan het verminderen van het aantal noodzakelijke processtappen. Deze technologie is met name interessant voor de productie van middelgrote tot grote series. De nieuwe optie geldt voor graveermachines van de IS-reeks (model 6000, 7000 en 8000) en van de XP-reeks.

Hoewel hoogvermogen spindels met een hoog toerental standaard op de markt verkrijgbaar zijn, biedt Gravograph een geheel geïntegreerde oplossing. De spindel wordt bestuurd door het elektronische besturingssysteem van de machines. Op dezelfde manier wordt alle informatie van de spindel in het besturingsscherm van de machine geïntegreerd (rotatiesnelheid, last, et cetera). Voor extra veiligheid wordt zowel de machine als de spindel door een enkele schakelaar gestart.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen