Google investeert in groot windmolenpark

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Samen met Good Energies en Marubeni steekt Google miljarden in een windmolenpark voor de oostkust van de Verenigde Staten. De zoekmachinegigant neemt 37,5 procent van de ongeveer 5 miljard dollar aan projectkosten voor zijn rekening. Het gaat dan om het verkrijgen van de benodigde vergunningen, de eerste ontwikkelfase en de opstart van de bouw. Het complete project zal een flink groter budget vragen. De verwachting is dat projectleider Trans-Elect in 2013 kan beginnen met de aanleg.

De Atlantic Wind Connection – zoals het windmolenpark heet – zal zich uitstrekken over een lengte van 563 kilometer en komt rond de twintig kilometer voor de kust tussen New Jersey en Virginia te liggen. Het doel is om voldoende windmolens te plaatsen voor een capaciteit van 6000 MW. Dat komt overeen met 60 procent van de capaciteit die de VS vorig jaar installeerden. Zo‘n 1,9 miljoen huishoudens kunnen van het project profiteren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.