Google en Johnson & Johnson richten zich op robotchirurgie

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Google-moederbedrijf Alphabet en farmagigant Johnson & Johnson hebben samen een nieuw bedrijf opgericht, Verb Surgical, om een algemeen toepasbare operatierobot te ontwikkelen. Ze openen daarmee de aanval op Intuitive Surgical, dat momenteel met zijn Da Vinci-operatierobot een monopoliepositie bekleedt. De twee partners willen een goedkoper, compacter en beter chirurgiesysteem ontwikkelen.

De partners denken enkele jaren nodig te hebben voor de ontwikkeling van het systeem. Naast een beter ontwerp willen ze ook inzetten op machine learning om de resultaten steeds verder te verbeteren.

De twee partners hadden hun samenwerking al in maart aangekondigd. Het nieuwe bedrijf heeft in de tussentijd een aantal industrieveteranen aan zich weten te binden. Zo was de topman van Verb Surgical, Scott Huennekens, hiervoor voorzitter van Volcano, dat een jaar geleden voor 1,2 miljard dollar werd overgenomen door Philips.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.