Goede vraag weefmachines stuwt resultaat Picanol

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

In het derde kwartaal heeft Picanol geprofiteerd van een aantrekkende vraag naar zijn nieuwe weefmachines en een gunstige eurokoers. De omzet kwam uit op 117 miljoen euro, 19 procent meer dan de vergelijkbare periode vorige jaar. Onder meer door die stijging is ook de Picanol-divisie Industries licht gegroeid.

Picanol heeft in het derde kwartaal vijftig extra tijdelijke arbeidskrachten aangenomen voor de productiesite in Ieper. Daarmee is het personeelsbestand dit jaar gegroeid met meer dan 125 medewerkers. Om de huidige pieken op te vangen, zoekt het nog steeds naar technici en logistiek personeel. Er staan vacatures open voor onder meer R&D-engineers, CNC-operators en IT-staf.

Wereldwijd bouwt Picanol aan zijn netwerk. Begin augustus opende het bedrijf zijn nieuwe Indiase hoofdkantoor in New Delhi. De Amerikaanse tak verhuist eind dit jaar naar een nieuwe locatie in Greenville, South Carolina. Ten slotte krijgt de productievestiging in het Chinese Suzhou een nieuw magazijn dat eind dit jaar in gebruik wordt genomen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.