Goede eerste helft voor ICT

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

In de eerste helft van dit jaar heeft ICT Group een omzet geboekt van 50,7 miljoen euro. Dat is twintig procent meer dan in dezelfde periode van 2016. Organisch, zonder de aanwinsten Nozhup en High Tech Solutions, namen de inkomsten met zes procent toe. De nettowinst kwam uit op 2,6 miljoen, eveneens een stijging van twintig procent jaar op jaar. Door de overnames heeft het personeelsbestand de kaap van duizend werknemers gerond.

ICT Nederland zag de omzet met 22 procent toenemen tot 39,3 miljoen euro. Deze stijging is vooral toe te schrijven aan Nozhup. De organische groei bedroeg vijf procent, met als belangrijkste aanjager de businessunit Automotive. De productiviteit en de tarieven lagen op hetzelfde niveau als het afgelopen jaar.

Bij Strypes in Bulgarije groeiden de inkomsten in de eerste zes maanden met 46 procent naar 4,6 miljoen euro. De overige activiteiten brachten 7,4 miljoen in het laatje, een stijging van vier procent jaar op jaar. Improve had een trage start van 2017 door uitgestelde opdrachten. Bij Raster kwam de marge onder druk te staan door moeilijkere marktomstandigheden. BMA presteerde in lijn met vorig jaar.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.