Goede cijfers voor Simac

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Simac uit Veldhoven zag de omzet over het eerste halfjaar van 2011 stijgen naar 72,4 miljoen euro, 11 procent meer dan de eerste zes maanden van 2010. De nettowinst steeg in deze periode van 1,4 naar 1,9 miljoen euro. Voor de tweede helft van het jaar denkt het bedrijf verder te groeien, alhoewel het met bedrijfsresultaat en winst ongeveer gelijk uitkomt als in 2010.

Het bedrijf zegt dat het over de hele linie groei zag het afgelopen halfjaar. Met name het tweede kwartaal namen de orders toe. Die groei was het sterkst bij de grootste tak voor ICT-infrastructuren, goed voor twee derde van de omzet. De afdeling voor ICT-applicaties noteerde een positief bedrijfsresultaat, alhoewel het onlangs overgenomen Phobos nog wel een hoge afschrijving doen en daarmee negatief uitkwam. Bij de tak voor Industriële Elektronica en Automatisering verdubbelde het bedrijfsresultaat. Het bedrijfsonderdeel Quadcore in deze divisie kon daarbij na een verliesgevend 2010 weer zwarte cijfers schrijven.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.