Goede cijfers TKH, bandenbouwmachines VMI plussen mee

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

In het vierde kwartaal heeft de TKH Group 386,1 miljoen euro omgezet, een kleine zeven procent meer dan in dezelfde periode van 2016. De inkomsten voor heel 2017 komen bijna elf procent hoger uit dan het jaar ervoor, op 1484,5 miljoen euro. De nettowinst bedraagt 88,6 miljoen, een stijging van iets meer dan een procent. De drie takken Industrial Solutions, Building Solutions en Telecom Solutions droegen alle bij aan het positieve resultaat van de technologiegroep uit Haaksbergen. Binnen het subsegment manufacturing systems van de industriële poot deed ook VMI het goed met zijn machines om banden te assembleren.

Industrial Solutions, dat productiesystemen en connectiviteitssystemen levert, zette het afgelopen jaar 657,5 miljoen om, een plus van tien procent ten opzichte van 2016. Deze toename komt voor een belangrijk deel door een hogere orderintake vanuit de bandenbouw, onder impuls van China en de grote spelers in de markt. Bij Building Solutions, bestaande uit de twee subsegmenten vision- en securitysystemen en connectiviteitssystemen, stegen de inkomsten met ruim tien procent, naar 635,5 miljoen. Telecom Solutions harkte het afgelopen jaar 191,5 miljoen euro binnen met telecom- en glasvezelnetwerksystemen, zo’n veertien procent meer dan in 2016.

‘In 2017 hebben we volop geïnvesteerd in de uitrol van innovatieprojecten’, aldus TKH-ceo Alexander van der Lof. ‘Hiervoor hebben we hoge aanloopkosten gehad. Daarnaast hebben we extra kosten gemaakt voor de opbouw van additionele productiecapaciteit. De winstgevendheid binnen Building Solutions stond hierdoor onder druk. De innovatieprojecten gaan nu echter verder rendement opleveren. Dit biedt ons veel vertrouwen in de vooruitzichten voor de komende jaren, specifiek voor de verticale groeimarkten machinevision en glasvezelnetwerken.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.