Goed laatste kwartaal voor Atlas Copco

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Atlas Copco heeft een goed laatste kwartaal van 2010 gedraaid. De omzet steeg met 22 procent naar 19,4 miljard Zweedse kronen (ongeveer 2,19 miljard euro). Het orderboek groeide met 27 procent naar 19,4 miljard kronen. Onder de streep blijven er voor de Zweedse multinational 4 miljard kronen over, oftewel 452 miljoen euro.

’We kunnen trots terugkijken op 2010‘, zegt topman Ronnie Leten. ’We hebben onze marktpositie versterkt en goede resultaten neergezet. We blijven investeren om fit te blijven voor verdere groei. Zo hebben we bijna een half miljard Zweedse kronen geïnvesteerd om de productiecapaciteit en efficiëntie van ons steenboorgereedschap te verhogen.‘

Een ander voorbeeld van de Zweedse groeistrategie is de investering van 60 miljoen kronen in een nieuw R&D-centrum in het Chinese Nanjing. Daar komen uiteindelijk ongeveer 250 mensen te werken. Het centrum levert engineeringdiensten, laboratoria en testfaciliteiten voor Atlas Copco‘s Construction and Mining Technique-divisie in China.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.