Goed eerste halfjaar voor Neways

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Neways heeft in de eerste helft van 2016 een omzet geboekt van 197,9 miljoen euro. Dat is vijf procent meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. De nettowinst kwam uit op 4,4 miljoen, een groei van ruim 29 procent. Met 184,4 miljoen euro aan opdrachten was de orderportefeuille eind juni 13 procent beter gevuld dan een jaar eerder.

Het industriële segment bracht 73 miljoen euro op in het eerste halfjaar, een stijging van 3 procent jaar op jaar. In automotive zag Neways de inkomsten met 11 procent toenemen tot 49 miljoen. Met 35 miljoen leverde de halfgeleiderbranche 3 procent meer op. De omzet uit de defensiemarkt verbeterde zich met 50 procent tot 6 miljoen euro. Alleen het medische segment presteerde slechter: daar noteerde de ems-specialist uit Son 28 miljoen aan inkomsten, een min van 3 procent.

‘De sterke groei van onze orderportefeuille in de eerste helft van dit jaar is een weerspiegeling van het effect van ons diversificatieprogramma en van een versterking van onze marktpositie in automotive. We hebben daar nieuwe klanten binnengehaald en onder meer orders verworven op het gebied van controlesystemen voor e-mobiliteit’, aldus Neways-ceo Huub van der Vrande. ‘Op basis van onze sterke orderportefeuille en grotere zichtbaarheid verwachten we een solide tweede helft van het jaar.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.