Gloeilampenglasfabriek wordt omgetoverd tot solarglasfaciliteit

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Met een investering van meer dan twintig miljoen euro wordt in het Belgisch-Limburgse Lommel de huidige Emgo-glasfabriek voor verlichting omgebouwd tot een faciliteit die glas voor zonnepanelen gaat produceren. Honderd werknemers van het huidige Emgo, een joint venture van Osram en Philips, krijgen onderdak bij de nieuwe Ducatt-faciliteit. Twee leden van het Emgo-managementteam nemen hier het initiatief voor.

De huidige Emgo-fabriek heeft een onzekere toekomst, omdat het zich voornamelijk bezighoudt met de productie van glasproducten voor gloeilampen en andere traditionele verlichtingsoplossingen. Deze worden minder populair, mede door wetgeving. Daarom zocht het managementteam naar nieuwe mogelijkheden voor de fabriek. De gloeilampactiviteiten worden voortgezet als aparte afsplitsing.

De investeringen komen van het Capricorn Cleantech Fund (CCF) en de Limburgse Reconversie Maatschappij (LRM), die beide tien miljoen euro hebben toegezegd. Overigens wordt er ook nog een onbekend bedrag bij de bank geleend.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.