Globe Airmotors breidt uit met pneumatische stappenmotoren

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het Alphense Globe Airmotors heeft de exclusieve vertegenwoordiging voor de Benelux gekregen van het Zwitserse Baumgartner Maschinenbau. Hiermee breidt de distributeur uit met de BPS-serie van pneumatische stappenmotoren. De producten vormen een mooie aanvulling op het bestaande programma waarin onder meer gasboosters, hogedruktestpompen, luchtmotoren en remmen zijn opgenomen. Kenmerkend voor de Zwitserse motortjes is dat ze ongevoelig zijn voor stof, vuil en sterke magneetvelden. Door de constructie is een hoge nauwkeurigheid te bereiken, stelt Globe Airmotors, ’ideaal voor het aandrijven van rotatieassen, het verstellen van aanslagen en geleidingen, fijndosering, positioneringsopgaven en het instellen van ventielen, kranen en kleppen‘.

De BPS-reeks omvat drie bouwgroottes: de BPS 1216, de BPS 1620 en de BPS 2532. Alle varianten werken met drie cilinders die worden aangedreven door ventielen; deze zijn weer aan te sturen via bijvoorbeeld een PLC. De stappenmotoren zijn zowel links- als rechtsdraaiend te gebruiken waarbij ze een stap van 3 graden per schakeling maken. Kleinere stappen zijn mogelijk met een vertragingskast. Ze werken bij temperaturen tussen de -20 en 70 graden Celsius. De kleinste variant levert toch al een draaimoment van 1,7 Nm.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen