Gietijzeren behuizing voor Simotics XP-motoren Siemens

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Siemens Drive Technologies breidt zijn Simotics XP-portfolio uit met nieuwe explosievaste motoren voorzien van een gietijzeren behuizing. Ze zijn een aanvulling op de bestaande 1MB1-serie, die tot op heden alleen verkrijgbaar was met aluminium behuizing. Dankzij de robuuste gietijzeren constructie zijn de nieuwe motoren betrouwbaar, met name in de agressieve omgevingen van de chemische, farmaceutische, en olie- en gasindustrie. Naast de Basic Line 1MB15 is met de Performance Line 1MB16 een tweede uitvoering verkrijgbaar voor de procesindustrie, gekenmerkt door versterkte lagers, thermistormotorbescherming en een langere garantieperiode van 36 maanden.

In de chemische en petrochemische industrie worden strenge eisen gesteld aan explosiebestendige motoren. Vooral in agressieve omgevingen is de robuustheid van gietijzeren behuizingen noodzakelijk. De nieuwe explosiebestendige motoren zijn leverbaar in de uitvoering ā€˜stofexplosiebeschermingā€™ (Ex T) en ā€˜niet-vonkendā€™ (Ex NA) en daardoor geschikt voor gebruik in gebieden met kans op stofexplosies van zone 21 en 22 en gebieden met kans op gasexplosies van zone 2.

De motoren zijn ook verkrijgbaar in efficiƫntieklassen IE2 en IE3 en voldoen daarmee aan huidige en toekomstige eisen op het gebied van energie-efficiƫntie. In klasse IE3 verbruiken ze tot tien procent minder energie dan IE1-motoren en verminderen daarmee in dezelfde mate de energiekosten en CO2-uitstoot.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen