Geteisterde Smulders Groep in delen verkocht

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Alle onderdelen van de in geldnood verkerende Smulders Groep worden apart verkocht. Dat schrijft Eindhovens Dagblad. De banken en aandeelhouders zijn het niet eens geworden over een reddingsplan voor het Helmondse concern als geheel, aldus ED. Bewindvoerder Jan Stadig van Banning Advocaten noemt het ā€™onbegrijpelijkā€˜ dat de partijen niet willen investeren in een kort overbruggingskrediet van vijf tot tien miljoen euro. Dat zou het faillissement van de moedermaatschappij en de opdeling van de groep al kunnen voorkomen.

Het Helmondse concern is een grote verzameling divisies en afdelingen. Het bedrijf legt zich toe op hoogwaardige, industriƫle en windturbineconstructies. Ook heeft het een tak die zich richt op machinebouw voor onder meer afvalscheiding en plaatstaalbewerking. Smulders raakte in zwaar weer door een aantal verlieslijdende projecten, zoals de bouw van staalconstructies voor windmolenparken voor de Duitse kust waar het 25 miljoen euro bij inschoot.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.