Gereedschapcodering met industriële RFID Balluff

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Gereedschapidentificatie met behulp van Balluffs industriële RFID vergroot volgens de fabrikant de efficiency, omdat het zorgt dat onjuiste gereedschapstoewijzing of het kwijt raken van gereedschappen niet langer gebeurt. Alle gereedschaprelevante gegevens worden contactloos opgeslagen in een gegevensdrager die is geïntegreerd in de gereedschaphouder. Dit betekent dat alle gegevens bij het automatisch laden in het systeemgeheugen correct en up-to-date zijn, omdat ze continu worden bijgewerkt als het gereedschap wordt geladen en verwijderd. In moderne productieomgevingen garandeert dit optimaal gereedschapgebruik en hoge machinebedrijfstijd, stelt Balluff.

De geaccepteerde basis voor gereedschapidentificatiesystemen is RFID-technologie. De Bis C-identificatiesystemen van Balluff zijn geschikt voor industrieel gebruik en ontworpen voor extreme belastingen, variërend van schokken en trillingen tot elektromagnetische, thermische of chemische effecten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen