Gentse maker micro-ct-scanners overgenomen

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het Gentse XRE, ontwikkelaar van ct-scanners voor materiaalonderzoek, is overgenomen door Tescan, dat gespecialiseerd is in microscopie voor dit doel. Het Gentse bedrijf zal verdergaan als expertisecentrum voor de Frans-Tjechische onderneming. Financi√ęle details zijn niet bekend gemaakt.

XRE ontwikkelt ct-scanners die samples op micrometerniveau in beeld kunnen brengen – ordegroottes nauwkeuriger dan hun medische broertjes, zij het met een veel kleiner monstervolume. De scanners kunnen bovendien de ontwikkelingen in de loop der tijd volgen.

De producten van XRE worden voor allerlei onderzoeks- en inspectiedoeleinden gebruikt, uiteenlopend van medicijntabletten tot de composietstructuur van windturbinebladen. Dat past goed bij Tescan, dat actief is in gebieden als materiaalkunde, geowetenschappen en de halfgeleiderindustrie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.