Gentech-sensor houdt Adblue-peil van dieselmotor in de gaten

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

Gentech Sensing Solutions, in Nederland vertegenwoordigd door Rotero, heeft een Adblue-bestendige vlotterschakelaar op de markt gebracht voor SCR-systemen, die uitlaatgassen van dieselmotoren behandelen om NOx-emissies te minimaliseren. De sensoren zijn speciaal ontwikkeld om het niveau van Adblue te monitoren, een waterige ureumoplossing die in de uitlaatgassen wordt geïnjecteerd.

De sensoren zijn beschikbaar in drie uitvoeringen voor eenvoudige, middelzware en zware toepassingen. De Urea Level Sensor (ULS) is bedoeld voor afnemers die uitsluitend het niveau en de temperatuur willen monitoren. Deze sensor bestaat uit een roestvaststalen detectie-element ingebouwd in een kunststof flensprofiel. De lengte van het detectie-element en de elektrische uitgang zijn klantspecifiek te maken.

De Urea Sensor Module Paperclip (USMP) is ontwikkeld voor middelzware systemen. De sensor voorziet in een bajonetprofiel waarin een roestvaststalen detectie-element is opgenomen. Het profiel komt overeen met de bajonet-insert die in veel tanks te vinden is. Naar wens is hij ook klantspecifiek vorm te geven.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen