Gelderse industrie wil in top 3 van Nederland

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Gelderland moet de derde industrie van Nederland worden. Deze ambitie staat in het beleidskader economie van provincie Gelderland. Tot 2020 investeert de provincie 100 miljoen euro in een slimme en schone economie, die zorgt voor groei en banen. Hiermee moet Gelderland opschuiven van plaats 4 naar 3 in de industrieranking.

Gedeputeerde Michiel Scheffer: ‘De Gelderse economie is wereldtop, maar het kan en moet nog beter. Vooral op het gebied van innovatie hebben we nog veel terrein te winnen. We willen werk maken van innovatie door bedrijven duurzaam te laten produceren, innovatie en industrie beter op elkaar aan te laten sluiten en de rode loper uit te leggen voor ambitieuze bedrijven met de potentie om te groeien.’

De maakindustrie is de banenmotor van de Gelderse economie. De 7500 industriële bedrijven in Gelderland leveren nu 13 procent van het regionaal inkomen en 11 procent van de werkgelegenheid. De indirecte effecten als aanjager van de dienstverlening zijn dubbel zo groot. Op dit moment werken er 110 duizend mensen in de Gelderse industrie. Meer dan 100 duizend mensen zijn werkzaam in aanverwante sectoren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.