Geld voor projecten sociale innovatie

Rolf Grouve is directeur van subsidieadviesbureau Currency Connect.

Leestijd: 2 minuten

Het kabinet wil de komende jaren inzetten op de duurzame inzetbaarheid van personeel. Het gezond, vitaal en productief laten werken van werknemers moet er toe leiden dat met name de oudere medewerker zo lang mogelijk voor een bedrijf behouden blijft. Dit met het oog op de toekomstige krapte op de arbeidsmarkt. Ook bedrijven in de mechatronica en ICT doen er goed aan op de dreigende personeelstekorten te anticiperen. Binnenkort kan er subsidie worden aangevraagd om advies op dit gebied in te winnen.

Via de nieuwe aanvraagronde van de regeling ’ESF Actie E Sociale Innovatie‘ kan subsidie worden aangevraagd voor het inhuren van extern advies rond procesverbetering en duurzame inzetbaarheid van personeel. De externe advieskosten worden voor 75 procent vergoed tot een maximumbedrag van 18 duizend euro. Zowel de kosten voor een adviesrapport als de kosten voor de implementatie van verbeterde processen en nieuwe werkwijzen komen in aanmerking voor subsidie.

Duurzame inzetbaarheid heeft betrekking op het creëren van een cultuuromslag gericht op gezond, vitaal en productief werken. Zo is er subsidie aan te vragen voor projecten gericht op het stimuleren van de regionale en intersectorale mobiliteit van werknemers op de arbeidsmarkt, arbeidstijdmanagement, het bevorderen van gezond, vitaal en veilig werken en het werken aan zelfredzaamheid op de werkvloer. Voorbeeldprojecten zijn het opzetten van poules voor overtollige werknemers, het aanpassen van werktijden, gezondheids- en competentiechecks van oudere werknemers, het bevorderen van een leercultuur en het sleutelen aan inzetbaarheid, het zogenoemde jobcrafting.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen