Gekoppelde regelaars Bonfiglioli leveren tot 1,2 MW

Alexander Pil
29 oktober 2014

Bonfiglioli heeft zijn Active Cube-serie van frequentieregelaars uitgebreid met de ACU8. De jongste telg is ontwikkeld voor toepassingen met grote vermogens zoals pompen, centrifuges en ventilatoren. Waar de vorige generatie nog tot 132 kW kwam, levert de ACU8 een vermogen tot 400 kW. Tot drie frequentieregelaars kunnen worden gekoppeld voor een maximaal vermogen van 1,2 MW. Zo’n configuratie is niet breder dan 1200 mm zodat het nog in een standaard kast past.

Naar keuze kan de ACU8 rechtstreeks worden gevoed vanuit een DC-net of via een standaard 400 of 650 V AC-net. Door gebruik te maken van meedere gelijkrichters kan het systeem tevens worden aangesloten als een twaalfpulsige gelijkrichter wat de invloed van de harmonische vervorming sterk reduceert.

Zodra twee of drie ACU8-regelaars parallel worden geschakeld, zien de programmeerunit en de meegeleverde software V Plus het geheel als één apparaat waardoor het instellen wordt vereenvoudigd en deze als een master/slave functioneert. Dan volstaat het om alleen de hoofdregelaar uit te lezen.

Sinds dit kwartaal is de ACU8-frequentieregelaar te leveren als pilot. De serieproductie start nog voor het einde van het jaar.