Geis kiest voor goederensorteerlijn van Van Riet uit Nieuwegein

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

Geis heeft voor zijn nieuwe hub in Chomutovice bij Praag in Tsjechië, gekozen voor een autosorter met hoge capaciteit van Van Riet uit Nieuwegein. Het logistieke bedrijf nam de sorteerlijn eind juli in gebruik. De verwerkingscapaciteit is vijfduizend pakketten per uur.

Ook Geis-dochter General Parcel Czechy laat zijn pakketten en expresservices via Chomutovice lopen. Met oog op de verwachte groei binnen General Parcel is een systeem aangeschaft dat uiteindelijk met acht invoerlijnen circa zevenduizend pakketten per uur moet gaan verwerken.

Vanaf de goedereninslag voor vijf trucks worden de pakketten via de bandtransporteur op de samenvoegband geplaatst en vervolgens gelezen door een automatische driezijdenlaserscanner. Daarna gaat alles naar de shoesorter. In de eerste fase worden de pakketen en goederen met een snelheid van 2,3 m/sec over 16 uitgangen uitgesorteerd naar een depot. Na scannen en wegen worden de goederen via sorteerchutes en telescopische rollenloaders direct tot in de trucks gebracht. De installatie is uitgevoerd met een uitgebreid informatiesysteem voor visualisatie en management. Van Riet leverde al eerder een shoesorter-sorteerinstallatie en transportbanen voor depots van Geis. Volgens het Nederlandse bedrijf is het op grond van deze ervaringen opnieuw door Geis geselecteerd. Ook Van Riets sterke aanwezigheid in Tsjechië ligt aan de basis van deze beslissing.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.