Geheim bandenmachines goed bewaard via digitale sleutels

Leestijd: 4 minuten

VMI vond de broncodebeveiliging van de PLC’s in zijn bandenproductiemachines niet goed genoeg. Een gezamenlijke oplossing van Rockwell en Wibu bracht uitkomst.

Per jaar rollen wereldwijd 1,2 miljard autobanden van de productieband. Daarvan is twintig procent gemaakt met een machine van het Nederlandse bedrijf VMI. Als een onontdekte parel floreert het bedrijf uit Epe te midden van de vaderlandse maakindustrie. Expertise en kennis vormen het onmisbare intellectueel kapitaal van de industriële sector. Bij VMI koesteren ze daarom hun uitvindingen. De broncode van de besturingssoftware geniet een effectieve bescherming buiten en binnen de controllers van de productiemachines.

Terwijl de afname van personenauto’s in Europa ook effect heeft gehad op de hoeveelheid geproduceerde banden in ons werelddeel, hebben de ruim zevenhonderd medewerkers van VMI in Epe daar nauwelijks iets van gemerkt. De vraag naar hun bandenproductiemachines blijft onverminderd hoog onder invloed van de nog altijd groeiende automobielproductie in Azië. Daar draaien de bandenfabrikanten overuren. In het verleden concurreerden ze op prijs. Die tijden zijn over. Om te overleven, moeten ze exportkwaliteit leveren. Op economische wijze, in grote volumes kwalitatief hoogstaande banden produceren kan in feite alleen maar machinaal.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.