Geen animo om opbrengsten leenstelsel naar tu’s te laten vloeien

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Er lijkt weinig steun voor het VVD-plan om een deel van de opbrengsten van het leenstelsel te gebruiken om de studentenstops bij technische universiteiten aan te pakken, signaleert Scienceguide. Kamerlid Pieter Duisenberg opperde dat vorige week op BNR Nieuwsradio, maar zijn potentiële coalitiepartners D66 en CDA zien er niets in. Zij willen vasthouden aan de afspraken die eerder zijn gemaakt over het geld dat vrijkomt door de omzetting van de basisbeurs in een lening.

Ook VNO-NCW is niet te spreken over de proefballon. De werkgevers stelden met enkele studentenorganisaties een plan op om een deel van de opbrengsten, samen met geld van het bedrijfsleven, te steken in een fonds voor innovatieve oplossingen in het hoger onderwijs. Dit plan is echter bedoeld voor álle hogeronderwijsinstellingen, niet alleen de tu’s.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.