Gedeelde hightechfabriek in Emmen van start

Leestijd: 1 minuut

Anderhalf jaar na de sluiting van de Philips-fabriek in Emmen wordt de doorstart Technologies Added officieel afgetrapt. Technologies Added is een ‘gedeelde’ fabriek die kleine series hightechproducten gaat maken voor startups en mkb’ers. Door in te zetten op slimme productietechnieken en automatisering zijn de faciliteiten in te zetten voor verschillende klanten en blijven de kosten laag; de fabriek denkt concurrerend te kunnen zijn met lagelonenlanden.

Bij de aanvang hebben zes startups hun productie ondergebracht in Emmen: de slimme straatverlichting van Sustainder uit de eigen stad, de in-huis waterrecyclingsystemen van Hydraloop uit Leeuwarden, de interactieve fitnessapparatuur van Embedded Fitness uit Helmond, de producten voor persoonlijke veiligheid van Persafe uit Breda, de hippe scootmobielen van Scoozy uit Delft en de vr-handschoenen van Senseglove, eveneens uit Delft.

Om de productie van al die verschillende systemen in goede banen te leiden, is onder meer Engie betrokken om het gerobotiseerde productieproces te ontwikkelen. Rockwell Automation de industriële automatisering.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.